Άμεση επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους

icon_widget_image Δευτέρα - Παρασκευή: 9π.μ. - 5μ.μ.; Σάββατο: 10π.μ. - 2μ.μ. icon_widget_image Λεωφ. Αθηνών - Πειραιώς 33, 18540, Πειραιάς icon_widget_image +30 2104177179 icon_widget_image info@knox.gr
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SPRINKLER

Η εταιρεία μας προμηθεύει και εγκαθιστά ολοκληρωμένα συστήματα sprinkler. Τα συστήματα κατάσβεσης sprinkler είναι αυτόματα συστήματα κατάσβεσης πυρκαγιάς που χρησιμοποιούνται σε κτίρια και εγκαταστάσεις για την πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών.

Αποτελείται από ένα δίκτυο σωληνώσεων με εγκατεστημένα ακροφύσια που ονομάζονται sprinklers.

Κάθε sprinkler είναι εξοπλισμένο με έναν θερμοσυναγερμό, ο οποίος ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στον χώρο αυξάνεται και φθάνει σε καθορισμένο όριο. Όταν ο θερμοσυναγερμός ενεργοποιηθεί, το sprinkler ανοίγει και απελευθερώνει νερό σε μορφή ψεκασμού πάνω στην περιοχή όπου ανιχνεύθηκε η πυρκαγιά.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των συστημάτων κατάσβεσης sprinkler είναι ότι η ενεργοποίηση τους είναι ατομική, δηλαδή μόνο τα sprinklers που ανιχνεύουν αυξημένη θερμοκρασία ενεργοποιούνται, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν κλειστά. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η περιοχή όπου εντοπίζεται η πυρκαγιά πλημμυρίζει με νερό, ενώ οι γειτονικές περιοχές παραμένουν ξηρές. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητης ενεργοποίησης του συστήματος και της πρόκλησης ζημιών από νερό σε ανεπηρέαστους χώρους.